mandag 2. januar 2012

Hiv o hoi...piratvotter

Nyttårshelga tilbrakte vi på hytta, og da ble det tid til litt strikking. Helgas produskjon besto av piratvotter strikket etter dette mønsteret HER. Jeg endret litt på vrangborden, og strikket to rett og to vrang istedet for bare rettmasker, slik det står i mønsteret.  Jeg synes at vottene sitter bedre fast på en barnehånd med slik vrangbord, enn bare rettmasker. I stedet for å legge opp 48 masker, slik mønsteret sier, la jeg opp 44 og strikket vrangborden med disse maskene. Da vrangborden var ferdig (jeg strikket 24 omganger), økte jeg 4 masker, slik at selve votten ble strikket over 48 masker. Jeg utelot også å strikke de første omgangene på mønsteret, da vottene ellers ville bli for store i forhold til mitt ønske. Jeg gikk også ned til pinnestørrelse 3, for å unngå at vottene ble alt for store.

Jeg har strikket med superwashgarn, slik at vottene lar seg vaske i maskin. Det er en smakssak om man velger ett garn som er vaskbart i maskina eller ikke. Fordelen med ullgarn som ikke er superwash er jo at de tover seg litt sammen, og blir tykkere/tettere i strikken etter hver som de brukes, mens et superwashgarn toves lite.....men til gjengjeld lar det seg vaske i maskina sammen med annet ulltøy. Her kan man jo velge hva man selv liker best.

Vottenes totale lengde fra vrangborden og fram til tuppen er ca. 22 cm. Fra vranborden og til tuppen er de ca. 15 cm.  Vottene er litt store til 6 åringen her i huset, men jeg vil anta at de passer i alderen 7-10 år.

Garn: Smart - det svarte garnet
          Juvel - det røde garnet.
          Begge disse garnene har samme tykkelse, dvs. 22 msk pr. 10 cm.

Pinner: 3

1 kommentar: