mandag 9. januar 2012

Fingerløse votter

Min samboer liker å gå på elgjakt. Siden jakta starter i slutten av september, er det ofte kaldt her i Trøndelag på den tiden. Sambo ønsket seg fingervotter som er uten tupp, slik at han kan bruke børsa uten å ta av vottene. Jeg ga meg i kast med å oppfylle ønsket. Det første paret strikket jeg i Viking superwash garn. Etter at jeg var ferdige med disse, syntes jeg at de var litt "stikkete" og ikke så myke som jeg hadde håpet. Nå skal det sies at jeg er "super intolerant" overfor ull, og "alt" klør og stikker, så jeg trenger myke og kløfrie garn.. Jeg strikket derfor ett par til i Drops merino extra fine. Dette garnet er supermyk, og disse vottene ble ti ganger mykere enn de grå vottene.

Begge parene er strikket etter samme mønster. Jeg la opp 48 masker, og strikket to rett, to vrang, til vrangbord. Vrangborden er ca.7 cm lang. Jeg fulgte et gammelt Selbuvotte-mønster jeg hadde i forhold til maskeantall, og hvordan fordele maskene til hver finger. Jeg kan trygt si at jeg synes det er enklere å strikke vanlige votter uten fingre, for jeg ble litt lei av å strikke selve fingrene. Da er det ca. 15-20 masker for hver finger, og så må man prøve å holde alle fire pinnene inne i maskene sine uten at alt stokker seg. Med litt "plunder" ble jeg til slutt ferdig, og mottakeren var godt fornøyd. Nå er det vel bare å vente på at høster kommer, og at Skogens konge skal jaktes på.

Vottene veier 70 gram, så det er ikke all verdens garn som går med. De egner seg nok godt som et restagarnsprodukt!!

Garn: Viking superwash (de grå/blå vottene)
          Drops merino extra fine (de brune vottene)

Pinner: 3,5

Størrelse: Herre

4 kommentarer:

 1. Må bli suksess dette! De klør sikkert vestentlig mindre enn et par knall rosa stikkete fingervanter du hadde i ungdommen! De ble vel aldri brukt så vidt jeg husker!!!

  SvarSlett
 2. Og forresten, hvor mye garn brukte du per par? Et aktuelt resteprosjekt kanskje??

  SvarSlett
 3. Nå har jeg veid vottene, og de veier 70 gram. Dermed så er jo disse et fint restegarnprosjekt. Skal skrive dette i hovedinnlegget også.

  SvarSlett
 4. Så flotte. Disse hadde mannen likt også. Han er en IVRIG jeger. ;)

  SvarSlett