tirsdag 27. desember 2011

Varme til en jeger som er kaldt på føttene...........

Til jul strikket jeg sokker til samboeren. Bunnfargen er svart, og så har jeg strikket ulike motiver, samt navnet hans og årstall nedover sokken. Han går på elgjakt hver høst, og bruker hund på jakt, så da passet det godt med jaktmotiver. Hadde lyst å strikke sokker som hadde litt personlig preg. Sokkene falt godt i smak, og siden de andre innesokkene hans nettopp har fått hull, passet det godt med nye sokker. Siden sokkene stort sett får dobbelt garn, siden det er så mye mønster, er de for tykke til å bruke i skoene, men de passer fint som "kosesokker" inne.

Mønsteret er mitt eget, etter inspirasjon fra min søster fra mange år tilbake. Jeg la opp 60 masker, og strikket 14 runder med to rett, to vrang, som vrangbord. Videre strikket jeg mønstrene til sokken ble 14 cm lang, målt fra vrangborden. Her kan man jo variere hvor lang mang ønsker at "skaftet" på sokken skal være. Da sokken var lang nok, strikket jeg hælen. Jeg strikket hælen over 26 masker. I hælen valgte jeg et garn som har litt mer polyester enn ullgarn, slik at sokkene ble litt mer slitesterke i hælen. Da sokkens underside målte 17 cm, startet jeg å felle for tåen. Jeg felte 4 masker annen hver omgang de to første gangene jeg felte. Videre felte jeg hver omgang.

Pinner: 3, 5

Garn: Treskogarn i bunnfargen
          Diverse ullgarn/rester til de ulike mønstrene. Alle garnene er superwash, slik at det går an å  
          vaske sokkene i vaskemaskina.

Størrelse. Passer til ca. str. 43 (herrestørrelse)

3 kommentarer:

  1. Nå holder nok gubben seg varm på beina ja!! Leeenge siden jeg har strikket slike sokker nå, men kanskje jeg skulle ta opp tradisjonen jeg også... kanskje jeg kunne kopiere litt av elgmotivet ditt?

    SvarSlett
  2. Bare lån ivei av elgmønsteret du. Du har vel en elgjeger i hus selv, som kanskje trenger varme sokker til høstjakta :-)

    SvarSlett