søndag 19. august 2012

Mariuskjole til babydukka
Snuppa her i huset ønsket at mamma kunne strikke Marius-kjole til hennes baby. Jeg synes at Marius-mønsteret er helt herlig, så vi fikk tak i garn og satte igang. Mønsteret er fra Sandnes, og passer alle babyborn-dukkene.

Jeg har strikket kjolen og lua i Trysil garn, kjøpt på Europris. Garnet fungerer helt greit til å strikke dukkeklær av, men det er vel egentlig et slags sokkegarn, så det er litt stivt....Men til dukkeklær fungerer det helt greit. I tillegg er det superwash, så det går fint å vaske det i vaskemaskina, og siden dukkeklær av og til er med både i sandkassen og i barnehagen, så er det fint at de lett lar seg vaske.

Det var relativt enkelt å strikke mønsteret, men det var en del "pussel" føt kjolen var helt ferdig. Rundt halsen har jeg heklet en kant med mørkeblå fastmasker. Rundt armene er det kjedesting, som gjør at skøyten der hvor armene og kjolen er sydd sammen, skjules godt.

Babyen fikk også en Marius-lue, og lille-snupp var svært fornøyd da kjolen var ferdig montert. Som en ekstra prikk over I-en, er det to hekter på bærestykket, og som lillesnupp sa "no e hun klar te 17. mai".

Mønster: Sandnes

Pinner: 2 1/2 på vrangbordene og 3 på selve kjole og lue

Størrelse: Babyborn

Garn til kjole og lue: Trysilgarn,ullgarn som er superwash
          Marineblå: 56 gram
          Rød: Nok garn til å strikke tre runder over 168 masker
          Hvit: 46 gram

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar