mandag 17. september 2012

Bukse til storebror

 

 
Storebror har vokst og trenger nye bukser. Istedet for å kjøpe, har jeg lenge hatt lyst til å sy nye bukser, men har liksom ikke funnet et mønster jeg liker. Forleden fant jeg et mønster på nettet, som jeg fikk lyst å prøve. I dag har jeg hatt fridag, ungene er på skolen/barnehagen, ute er det skikkelig møkkavær, så da var det bare å hive seg ut i det.

Buksen er sydd av et slags blåfarget dongeri-stoff (aner egentlig ikke hva stoffet heter), og rød/hvit stripete, litt tykt stoff, fra Ikea. Buksen kjøpte jeg for en slikk og ingenting (tror det var 30 kroner) i en "billigbutikk", med tanke på "redesign" til ungene, og nå kom buksa jammen til sin rett til guttungen. Sånt liker jeg.

 Jeg har satt i stikk i både midjen og ved føttene på buksa, da storebror er en svært så slank herremann, og det meste sklir av....men med strikk løser det meste seg. Den er "pyntet" i livet med to "flapper" som jeg har sydd knapper på til pynt.

Lommene både forran og bak laget jeg i det rød/hvite stoffet, slik at det ble litt konstrast. Ble kjempe fornøyd med buksa, og passformen er god til 7-åringen her hos oss. Det ligger an til at det det blir mange flere bukser av denne sorten. Ikke så vanskelig å sy heller, men det var jo noen deler å klippe ut før selve syinga kunne starte, men det er jo litt av sjarmene med det å sy det også.....

2 kommentarer:

  1. Cool! Minnet meg av en eller annen grunn om Kardemomme By!

    SvarSlett
  2. Så flott bukse :)

    Jeg har et blogglotteri på gang så smett innom og trekk noen lodd da vel :)

    SvarSlett