tirsdag 7. februar 2012

Kuuuuu(uhu)le ugle votter


Jeg har strikket ugle votter. De ble skikkelig kule synes jeg. De er strikket i orange, og dermed ble det nesten litt retro-preg over dem, synes jeg. Mønsteret på uglen fant jeg i bloggen hos Ruttu Nuttu. Hun hadde strikket lue, men jeg overflyttet dem bare til vottene mine. Selve votten votten har jeg strikket ut fra et selbuvottmønster jeg har fra før.

Til vottene la jeg opp 40 masker til vrangborden. Strikket to rett og to vrang i ca. 6 cm. Deretter økte jeg til 44 masker. Jeg strikket to rader med ugler, og etter den siste raden med ugler, startet jeg å felle til tuppen. Vottens lengde fra vrangborden og fram til tuppen er 15 cm. Vottene passer fint til min sønn på snart 7 år. De er litt romslige på lengden, men da har han dem ett par sesonger, vil jeg anta.

Vottene er strikket i Heilo garn, og dette gjør at de etter litt bruk vil bli tykke og gode (de blir litt tovet etter hver som de brukes). I tillegg er vottene strikket med to farger, for ikke å si tre farger, på samme omgang. Dette gjør at det ble mye tvinning av tråder på baksiden, og da blir vottene ekstra tykke og gode.

Garn: Dalegarn, Heilo

Pinner: 3

Garnmengde: Vottens totale garnmengde er 64 gram
                       Bunnfarge (orange) 40 gram
                       Mørk brun, 24 gram
                       Lys brun og hvit, ca. 10-15 meter av hver farge

Størrelse: ca. 7-10/12 år

2 kommentarer:

  1. Å, de var rååkuule!! Elsker ugler, og disse vottene var jo bare utrolig fine!

    SvarSlett
  2. Så stilig med uglevotter! :)

    SvarSlett