tirsdag 24. januar 2012

Orden i (sy og strikke)sakene


Jeg har alltid diverse prosjekter (UFOer) liggende. Det er både strikking og diverse syting jeg starter på med friskt mot, men av en eller annen grunn havner de lengre bak i køen, til fordel for ett eller annet nytt prosjekt som jeg blir fristet til. Inni mellom finner jeg de stakars uferdige prosjektene mine, og forbarmer meg over dem for å gjøre dem ferdige. Når jeg skal på besøk hos mine venner tar jeg stort sett alltid med ett eller annet strikkeprosjekt, for pinnene kan klirre livlig selv om tekoppen og kakene er på bordet, og jeg har lenge tenkt at jeg burde ha hatt noe lurt å ta med meg strikkinga i (istedet for plastikkposer som det ofte blir til).

I dag har jeg sydd en praktisk veske for å ta med sy og strikkeprosjektene mine i. Jeg fant en tutorial hos 2littlehooligans på en kjempe smart veske, og denne har masse lure finesser som gjør den genial til håndarbeidsveske på korte turer (for min del som oftest over til naboen). Jeg har sydd i bomullsstoff kjøpt hos Textart, og foret med med vatt mellom alle delene. Tutorialen var kjempe bra laget, og lett å følge med på hva man skulle gjøre. Veska var ikke veldig vanskelig å sy, men det er viktig å være nøyaktig, slik at alle delene passer der de skal. Jeg brukte nok noen timer på å sy den, men når alle delene var ferdigklipt, gikk det jo ganske greit.

Veska har lange lommer på hver langside, og på den ene kortsiden er det mange små lommer, som man kan ha saks, strikkepinner, blyant e.l i. Kjempe praktisk. Da slipper man å ha ting bare slengende løst rundt i veska, men kan bokstavelig ha orden i sysakene.

Veskens ferdige mål er 22 cm lang, og 17,5 cm bred.  Det gikk med ca. 80 cm. av stoffet, som hadde en stoffbredde på 1 meter. Da brukte jeg det samme stoffet til både lommene og selve veska, samt hankene og kantbåndet. Dersom du har mindre stoff enn dette, kan man jo velge å ha lommene, hankene og kantbåndet i et annet stoff. 

1 kommentar:

  1. Praktisk og fin veske, godt å kunne oppbevare alt på et sted. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-)

    SvarSlett