onsdag 11. januar 2012

Har du hørt historien om de tre små fisk.....fiskevotter

Mønsteret til disse herlige vottene fant jeg på Ravelry, og mønsteret heter goldfish mittens, og er et gratismønster (jeg greier ikke å linke til mønsteret, så derfor må du logge deg inn selv, og søke opp mønsteret om du er interessert i å strikke disse selv).Det er gratis å melde seg inn på Ravelry, og der finnes mange fine mønstre!!!!Størrelsen passer til "todlers" som det står i mønsteret, og det må kunne forstås som småbarn. Jeg fulgte mønsteret fra starten med å legge opp 40 masker. Siden jeg strikker litt stramt, gikk jeg opp et halvnummer på pinner, og strikket vrangborden på str. 3,5, istedet for 3 som står i oppskriften. Da ble vrangborden passe stram. Da vrangborden var ferdig, økte jeg 8 masker (til 48), og gikk over på pinner 3. Jeg har aldri strikket etter engelske mønstre før, så jeg trengte litt tid på å finne ut hva de ulike tingene betød, men det var egenlig lettere enn hva jeg egentlig hadde forestilt meg.

Mine votter er tenkt til litt større unger enn de helt små, og jeg la derfor til 8 ekstra masker i forhold til det som er oppgitt i mønskeret. Jeg tror strengt tatt at det hadde vært nok med 4 ekstra masker, men nå er den i alle fall ikke for trang. Skal man øke opp mønsteret, så må man øke 4, 8, 12 osv, for rapporten må gå opp over fire masker. Det ble litt ekstra telling og "triksing" da jeg kom til fellinga på tuppen, siden jeg økte opp, men jeg jukset det til. Vottenes totale lengde er 22 cm, og jeg har strikket disse litt lengre enn det som står i mønsteret.

I forhold til tommelen står det at man skal strikke denne over 5 masker, og strikke inn en tråd der hvor tommelen skal være, mens man strikker selve votten. Jeg strikket over 9 masker istedet for 5, og streikket tommelen over 18 masker, istedet for 12 som sto i mønsteret. Med dette ble tommelen romslig. Jeg tror at på det nye paret jeg har startet på, velger jeg å strikke tommelen over 7 masker, og øke til totalt 16 masker når jeg skal strikke tommelen.

Nå er det bare å vente på en anledning hvor vottene kan få en ny eier. Har ingen konkrete planer for hvor disse skal reise, men det dukker vel opp behov for nye votter hos noen, tenker jeg.

Garn: Dalegarn, Falk

Pinner: 3,5 på vrangborden
            3 på selve votten

Garnmengde: 57 gram

Størrelse: 7-10 år, etter at jeg økte mønsteret til 48 masker. Det opprinnelige mønsteret passer til barn
                i alderen 3-5 vil jeg anta.

1 kommentar: