søndag 25. desember 2011

Vrooom, vrooom.....veggteppe med bilerTil jul har jeg sydd dette veggteppet til min nevø på 2 år. Jeg har tatt utgangspunkt i et bilde jeg fant på nettet hos denne dama Her. Det tok i grunn "år og dag" å først tegne alle delene over på strykevlieslin, for deretter å klippe alle delene ut og stryke dem på det stoffet jeg hadde valgt. Etter å ha strøket delene på stoffet, ble de klippet ut og strøket fast på underlaget, før jeg sydde rundt med sting tett i tett. Det ble en del skifting av tråd, siden bilene var i så ulike farger, men med tålmod og god tid ble jeg ferdig til slutt.

Jeg har utelukkende brukt stoffer som jeg har fra før (og det er en god del, for å si det sånn). Stoffene er fra ulike produsenter, og kjøpt fra ulike butikker gjennom årene. Teppet har jeg quiltet med frihåndsquilt. Det er ganske så gøy å la nåla danse rundt og lage "krusseduller" på teppet, når man har kommet så langt i prosessen. I ytterkant av teppet har jeg laget mitt eget skråbånd, som jeg sydde en lukkekant av. På baksiden sydde jeg dette skråbåndet fast for hånd. Det blir penest resultat av det. På baksiden har jeg laget et oppheng, slik at det er mulig å henge teppet opp på veggen.

5 kommentarer:

  1. Wow! For et arbeid! Jeg vet at det der tar tiiid, for jeg lager applikasjoner på samme måten selv.

    SvarSlett
  2. Utrolig flott teppe! Mottakeren ble sikkert glad :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for et superherlig teppe til minstemann!!! Perfekte farger til rommet hans, og så snart jeg kommer meg ut og får knabbet ei brøytestikke (eller helst noe som ligner, da brøytestikkene selvsagt skal få stå til det oppdraget de er satt til), skal det på veggen! Rett og slett helt kanon søster!

    SvarSlett