torsdag 27. oktober 2011

Spiderman votter

Jeg har strikket ett par spiderman votter. Lillesøster syntes de var fine, og stilte villig opp som modell, siden storebror ikke var hjemme og kunne prøve dem.

Vottene er i ca. str. 4-5-6 år. Jeg har strikket i Juvel-garn. Mulig jeg velger ett litt tynnere garn neste gang, for jeg syntes det var i tykkeste laget, men vottene er jo gode og varme med ett så tykt garn, da! Vottene er strikket på pinner nr. 3. Mønsteret til vottene fant jeg Her (etter inspirasjon fra bloggen til Randi, her. )

Jeg gjorde en endring i mønsteret i forhold til hvor tommelen er beskrevet til å være. Etter min smak ble tommelen veldig langt opp på votten, og jeg ønsket å ha den nærmere vrangborden på votten. Jeg flyttet derfor tommelen 7 rader nærmere vrangborden enn det som står i mønsteret. Mønsteret lar seg
enkelt forstørre dersom det er litt større hender som trenger spiderman votter.

Mulig jeg prøver å strikke enda ett par, og da skal jeg strikke i Sisu. Har allerede kjøpt inn garn, så det er vel bare å finne fram pinner og garn. Hadde muligens vært kul med spiderman sokker også, så får se om jeg prøver meg på det. Må bare regne litt på maskeantall og sånt først, slik at jeg slipper å rekke opp alt for mange ganger under prøvingen.


3 kommentarer:

  1. Disse var fantastiske! De er herved plassert høyest opp på storebrors ønskeliste til jul!

    SvarSlett
  2. Ja, spiderman er vel i grunn en kul kar....i alle fall synes alle barn det. Vi får se hva julen bringer...kanskje blir det tryllet fram enda ett par votter.

    SvarSlett
  3. Disse var tøffe! Flink du er til å strikke, skal lære meg det innen jeg blir bestemor, hehe. Eldstemann er 7, så jeg har noen år på meg ;)

    SvarSlett