tirsdag 28. august 2012

Babysko




En kollega av meg viste meg et mønster på slike babysko i helgen, og jeg fikk veldig lyst til å prøve å sy slike. Skoene er størrelse 0-3 måneder, så jeg har mine tvil på at en framtidig eier kommer til å slite ut skoene, men artig var det lell. Skoene ble i alle fall søte de.

Skoene er sydd i baby cordfløyel som ytterfor, og innerforet er myk bomullsstoff. Til slutt har skoene fått en hvit trykknapp på klaffen som lukker skoen. Fikk prøvd KAM-knappepressa for første gang, og det gikk jo som en lek å sette i knappene.

Det var litt vrient å få vrangsydd innersko-foret og ytterforet sammen. Åpningen var liksom alt for liten, men med litt plunder, mange synåler og en posjon tålmod fikk jeg det til tilslutt.

mandag 27. august 2012

Lilla bukse



Stoffhyllene er stappfulle, og jeg har mange planer for hva jeg skal sy, men siden tiden ikke strekker til, er det bare sånn i rykk og napp jeg får sydd litt.

Etter mye inspirasjon fra hva andre har sydd, har jeg lenge hatt planer om å sy en bukse til liss-mor her i huset. Valget av stoff falt på lilla velour og lilla ribb fra Stoff og stil, mens de lilla feene er fra sydilla.

Jeg tok utgangspunkt i andre bukser som liss-mor har i skapet, og målte fra disse. Jeg skulle lage buksen "bare bitte litt" lengre enn de hun har fra før, men av en eller annen grunn må jeg har regnet feil, for buksa ble alt for lang.I stedet for 4 års størrelse, tror jeg den nærmer seg 6 år..... Men det er jo i grunn ikke så farlig at det er den veien.....hadde vært verre om den ble for kort:-)

Det var kjempe moro å sy bukse, og nå etter at coverlock maskina kom i hus, skal det bli enda enklere å sy på lommene på disse buksene. Gleder meg til å sy neste bukse. Får se om det ikke kan bli noen julegaver ut av stoffene som ligger og venter på å bli brukt.


onsdag 22. august 2012

Monstertrucker i farta





For en tid tilbake kjøpte jeg dette herlige monstertruck stoffet hos Sydilla. I går hadde jeg endelig en fridag som ikke ble brukt til husarbeid eller andre pliktoppgaver, og da ble resultatet disse to monstertruck t-skjortene. De er i størrelse ca. 6-8 år, og den ene har guttungen allerede bestilt. Hvor den andre finner veien får tiden vise.

Her om dagen fikk jeg ny hybelboer i huset, nemlig min nye coverlock symaskin: Janome Coverpro. Etter en del frustrasjon over at det var så vanskelig å få stilt inn maskina riktig, holdt jeg nesten på å gi opp, men inne på syforumet fikk jeg god hjelp, og nå ser det ut til at jeg og coverproen skal bli gode venner etter hvert. I alle fall utgjorde det en STOR forskjell på å sy klær å ha denne maskina. Kantebåndene på t-skjortene gikk som en vind, så det skal bli artig å se hva vi kan få tryllet fram sammen etter hvert.

Mønsteret jeg har brukt på t-skjorta har jeg hentet fra Meedom boka.

søndag 19. august 2012

Mariuskjole til babydukka








Snuppa her i huset ønsket at mamma kunne strikke Marius-kjole til hennes baby. Jeg synes at Marius-mønsteret er helt herlig, så vi fikk tak i garn og satte igang. Mønsteret er fra Sandnes, og passer alle babyborn-dukkene.

Jeg har strikket kjolen og lua i Trysil garn, kjøpt på Europris. Garnet fungerer helt greit til å strikke dukkeklær av, men det er vel egentlig et slags sokkegarn, så det er litt stivt....Men til dukkeklær fungerer det helt greit. I tillegg er det superwash, så det går fint å vaske det i vaskemaskina, og siden dukkeklær av og til er med både i sandkassen og i barnehagen, så er det fint at de lett lar seg vaske.

Det var relativt enkelt å strikke mønsteret, men det var en del "pussel" føt kjolen var helt ferdig. Rundt halsen har jeg heklet en kant med mørkeblå fastmasker. Rundt armene er det kjedesting, som gjør at skøyten der hvor armene og kjolen er sydd sammen, skjules godt.

Babyen fikk også en Marius-lue, og lille-snupp var svært fornøyd da kjolen var ferdig montert. Som en ekstra prikk over I-en, er det to hekter på bærestykket, og som lillesnupp sa "no e hun klar te 17. mai".

Mønster: Sandnes

Pinner: 2 1/2 på vrangbordene og 3 på selve kjole og lue

Størrelse: Babyborn

Garn til kjole og lue: Trysilgarn,ullgarn som er superwash
          Marineblå: 56 gram
          Rød: Nok garn til å strikke tre runder over 168 masker
          Hvit: 46 gram