fredag 14. januar 2011

Babysokker


Min gode venninne Nicola i Tyskland fikk en jente for litt siden, og jeg fikk lyst til å overraske henne (og den lille jenta) med noe hjemmelaga. Jeg valgte å strikke røde og hvite Selbusokker i babystørrelse. Sokkene er strikket i Dale babyullgarn på pinner 2,5. Jeg har fått mail om at sokkene er mottatt, og de ble tatt i bruk med en gang, så det er jo litt moro at gaven falt i smak.

mandag 10. januar 2011

Ullsokker som varmer

Nyttårshelga tilbragte vi på hytta. Det ga rikelig med tid til strikkeing, og resultatet av dagene der oppe ble ett par sokker. De er strikket i Viking superwash og Viking sportsragg garn på pinner 3,5 i fargen brun/grønn. Sokkelageret her hjemme er vel fullt for denne sesongen, men føtter som vokser trenger alltid nye sokker, og ikke alle vi kjenner strikker selv heller, så hvem vet. Kanskje blir de pakket inn og gitt bort. Tiden får vise.

Monsterbukse

Endelig ble monsterbuksen ferdig. Jeg har hatt buksen liggende en liten stund i påvent av at den skulle få tenner og øyne. Så for meg at det ville være ett langvarig arbeid å sy dette på, men der tok jeg feil. Det gikk faktisk ganske så kjapt. Buksen er strikket i mor Aase garn. Den er ca. str. 4-6 år, tenker jeg. Jeg trengte en modell for å prøve den på, og junior stilte villig opp. Det var morsomt å stå nesten på hodet, for da brølte monsteret så fin. Mønsteret på buksen har jeg funnet her. Buksen var ganske lett å strikke, så her er det bare å hive seg på for den som har lyst på å stikke et monster til noen.


fredag 7. januar 2011

Julestrømper


Før jul var det travle tider på syrommet. Jeg hadde så mage prosjekt på gang, at døgnet hadde litt få timer...Fikk i alle fall sydd disse to julestrømpene til barna. Lagde også to til som ble gaver til mine tantebarn. Mønsteret er fra Brandywine Design og heter"a critter christmas". Ble veldig godt forøyd med stømpene, og til jul fikk ungene dem med innhold i. Stømpene er ca. 35 cm lange, så de rommer ganske mye.

Vesken "håndbagasje" av AnnaKa

Før jul sydde jeg iherdig på denne veska som heter "håndbagasje" fra mønsteret til AnnaKa. Den var en gave til jul til min mamma. Mamma liker farger i brun/beige, så derfor valgte jeg ulike stoffer i disse nyanser. Det var en god jobb med syinga (mer enn jeg hadde forutsett), og en del detaljer som tok litt tid. Det er kroklisser på de hvite feltene, samt på rysjekanten øverst. Jojoene på den minste hvite feltet lagde jeg ved hjelp av en jojo-maker, så de gikk rimelig fort. Jeg ble godt fornøyd med vesken, og jeg fikk inntrykk av at mottakeren også likte den.

Julekalender

I tiden før jul jobbet jeg iherdig for å få ferdig julekalenderene til barna. Jeg lagde to samtidig, og da sier det seg selv at det tar litt tid. Mønsteret er fra AnnaKa, og jeg falt pladask for de fine julenissene som klatrer i stigen. Stoffene jeg har brukt er ikke de originale som er oppgitt i mønsteret, men ulike stoff jeg hadde fra før. Det skal sies at det var UTROLIG mange små deler som skulle sys sammen i disse kalenderene, så jeg bruke mye tid på å klippe smådeler, og sy en og en del på kalenderen. Det er duffelcoatknapper på hvert av hjertene, og knappene bestilte jeg på ebay her

Dette var langt fra noe raskt prosjekt, men jeg ble godt fornøyd med resultatet, og særlig stas var det for ungene da gavene endelig ble knytt på. Satser på å få mye glede av disse kalenderene i adventstiden i årene som kommer.